VALRO TRADE SRL

Statul a adoptat, in acest an, prin OUG nr. 28, facilitati fiscale companiilor care trimit personalul in somaj tehnic, motiv pentru care Mircea Scantei a declarat ca e ste de neinteles de ce patronii nu ar dori sa mentina platile compensatorii. Totodata, Scantei a solicitat public autoritatilor locale sa prelungeasca si pentru anul viitor prevederile OUG nr. 28.

Deoarece Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura nu este semnat de aproape un an, angajatii din metalurgie care isi pierd locurile de munca si care nu au, nici in plan local, un contract de munca nu beneficiaza decat de contractul la nivel national, care prevede numai acordarea unui salariu compensatoriu, a spus Mircea Scantei.
El a precizat ca, in ace st an, 10.600 de salariati din metalurgie si-au pierdut locurile de munca.

La nivel local, sindicatele din combinatul ArcelorMittal Galati continua negocierile, urmand ca in aceasta saptamana sa prezinte companiei o cerere salariala, a precizat si liderul FSS Metarom Galati, Adrian Adascalitei. Potrivit acestuia, se doreste ca aceasta cerere sa reprezinte dorintele tuturor sindicatelor din combinat, aceasta incercand macar sa “redea siderurgistilor puterea de cumparare de dinainte de a izbucni criza".

Conform unui bilant realizat la nivelul FSS Metarom, in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, productia din metalurgie a scazut cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, productivitatea a scazut cu 31,5%, iar cifra de afaceri in metalurgie a scazut cu peste 51%. Totodata, de la 48.000 de salariati, cati erau in septembrie 2008, acum sunt 37.400, iar din 99.700 de salariati, cati erau in constructia de masini, in septembrie 2008, acum au ramas 76.400, insemnand scaderi de 22 lasuta si, respectiv, 23%, a spus Mircea Scantei.

Acesta a adaugat ca raportul privind monitorizarea, de catre UE, a conditiilor de viabilitate a sase combinate metalurgice din tara (Galati, Calarasi, Resita, Hunedoara, Targoviste si Campia Turzii) va fi prezentat la Bruxelles, probabil pe 15 decembrie. Daca raportul nu da calificative bune celor sase combinate, acestea trebuie sa returneze statului roman datoriile de stat sterse in momentul privatizarii, care in cazul combinatului de la Galati ajung, cu tot cu dobanzi, la un miliard de dolari.
Totusi, a precizat Mircea Scantei, nu sunt semnale care ar indica ca vreun combinat din cele sase va primi calificative negative.

Sursa: financiarul.ro

VALRO TRADE SRL

Str Buzdugan Nr 2760
Comuna Liesti
Galati, Romania

Email:      
office@valrotrade.ro
desfacere@valrotrade.ro
aprovizionare@valrotrade.ro
contabilitate@valrotrade.ro

Telefon:     
0236 821 203
0732 001 800
Fax:     
0236 821 203
Mobil:     
0745 575 213 
0728 575 213

 

TEVI TRASE

 • Tevi din otel nealiat si aliat, cu caracteristici precizate la temperatura ambianta
 • Tevi din otel nealiat si aliat, cu caracteristici precizate la temperatura
 • Tevi din otel cu granulatie fina
 • Tevi din otel nealiat si aliat, cu caracteristici la temperatura scazuta

Tevi sudate elicoidal

 • Tevi din otel sudate elicoidal pentru conducte petroliere
 • Tevi din otel sudate elicoidal pentru conducte
 • Tevi din otel sudate elicoidal pentru uz general
 • Tevi sudate elicoidal sub strat de flux, de otel nealiat si aliat cu caracteristici precizate la temperatura ridicata
 • Tevi sudate elicoidal sub strat de flux, de otel nealiat cu caracteristici precizate la temperatura scazuta

Tevi sudate longitudinal

 • Tevi din otel sudate longitudinal, negre si zincate, pentru instalatii
 • Tevi din otel sudate longitudinal pentru constructii
 • Profile cave - Tevi din otel patrate
 • Profile cave - Tevi din otel rectangulare