Romanian RO English EN German DE French FR Spanish ES Russian RU

Procesul de aplicare a izolaţiei cuprinde următoarele etape:
I. Pregătirea suprafeţei şi curăţarea, urmată de curăţarea ţevii la interior cu ajutorul unui dispozitiv de suflare cu aer.

II. Aplicarea straturilor de izolaţie în trei etape:
A. Pulverizarea pulberii epoxidice cu un pistol cu aer comprimat / sistem electrostatic (Nordson). Înainte de aplicarea pulberii, ţevile se încălzesc într-un cuptor cu inducţie până la temperatura din intervalul recomandat prevăzut în fişele de date ale materiei prime şi aşa-zisa „fereastră de timp pentru aplicare” (pregătită pentru materialul epoxidic specific). Aceasta din urmă indică valoarea temperaturii, de obicei 165-220°C, în funcţie de viteza procesului şi distanţa dintre aplicarea răşinii epoxidice şi a adezivului, pentru asigurarea unui timp de acoperire optim. Temperatura este monitorizată permanent cu ajutorul unui pirometru optic iar rezultatele sunt afişate pe panoul principal al operatorului, fiind controlată periodic cu ajutorul unui termometru de contact. La începerea fiecărei ture de producţie, se măsoară grosimea peliculei uscate conform PTI. În plus, în timpul producţiei, se fac şi măsurători de verificare a grosimii peliculei umede.

B. Extrudarea foliei adezive cu ajutorul unei maşini de extrudat prevăzută cu matriţă plană. Adezivul este înfăşurat peste stratul epoxidic de pe ţeavă şi este presat către suprafaţa ţevii cu ajutorul unei role presoare. Distanţa dintre matriţă şi cabina de pulverizare a răşinii epoxidice se reglează în funcţie de „fereastra de timp pentru aplicare” pentru asigurarea unui interval optim între acoperiri. Temperatura de topire în anumite zone de încălzire ale maşinii de extrudat se reglează în funcţie de fişele de date ale materialului, în general la 200-230°C. La începerea fiecărei ture de lucru se efectuează o măsurătoare a grosimii peliculei uscate conform PTI.

C. Extrudarea foliei de PE cu ajutorul unei maşini de extrudat prevăzută cu matriţă plană. Folia PE este înfăşurată peste stratul de adeziv de pe ţeavă şi este presată către suprafaţa ţevii cu ajutorul unei role presoare speciale. Stratul de PE se aplică în grosimea corespunzătoare prevăzută în PTI. Temperatura de topire în anumite zone de încălzire ale maşinii de extrudat se reglează în funcţie de fişele de date ale materialului, în general la 190-240°C.

III. Procesul de răcire a izolaţiei aplicate în baie de apă. Temperatura ţevii şi a izolaţiei se scade până la un nivel care să asigure manipularea sigură şi eventuala deteriorare a stratului de PE. La ieşirea din bazinul de răcire se instalează un detector de defecte de continuitate pentru verificarea uniformităţii acoperirii. În cazul depistării unor defecte, unitatea declanşează o alarmă acustică şi luminoasă.

Sortiment:

Icon

Tabel grosimi izolații

Schema de flux tehnologic proces de izolare

Compania Valro Trade este specializată în comerțul cu țevi din oțel fără sudură, respectiv țevi sudate elicoidal și longitudinal, produse metalurgice ce își găsesc întrebuințarea într-o serie variată de domenii (industria energetica și nucleară, petrol și gaze, industria constructoare de mașini etc). Toate produsele oferite sunt fabricate respectand întocmai standardele europene SREN sau ISO, calitatea acestora fiind de necontestat. Acest lucru, împreună cu prețurile accesibile practicate, promptitudinea în onorarea comenzilor și diversitatea ofertei reprezintă aspecte prin care compania se remarcă, aspecte care totodată o recomandă ca fiind cea mai bună alegere.

SOLICITAȚI O OFERTĂ

Dacă doriți să achiziționați produsele noastre, solicitați oferte personalizate în funcție de cantitate, valoare și termen de plată. Contactați-ne pentru a identifica produsele optime proiectului vostru!

Categorii: Produse